Première Reis met de Caprice op Terschelling
Westerkerk, zaterdag 15 augustus 2020, 13.00 uur en 20.00 uur

Thema: 1e Tournee en reizen

Gastspelers: Esther Adams, Amber Cupido en Mai Valk van de Barrevoet Jeugdopleiding en Martin de Nooij van Theater Compagnie Barrevoet.

 

Gert speelde als zeventienjarige organist zijn eerste ‘tournee-concert’ in de kerk van Hoorn. Ook speelde hij bij de avondstilte, die iedere woensdagavond in de Westerkerk plaatsvond.

In de Westerkerk is een prachtig Bätz-Witte orgel. Judith’s vader promoveerde op de orgelmakers Bätz. In dat kader wordt er een spannend verhaal verteld over de avontuurlijke restauratie van een Bätz-orgel in Indonesië waar Gert bij betrokken was.

Met een veelzijdig, verhalend muziekprogramma, laten Simon en Judith horen dat het orgel veel meer is dan een instrument om psalmen mee te begeleiden in een kerkdienst. Het orgel heeft oneindig veel mogelijkheden! Er zit een heel orkest in de orgelkast verstopt en het is met zijn vele verschillende klankkleuren bij uitstek geschikt als ‘theaterinstrument’. Gert’s compositie ‘Caprice voor cello en orgel’ illustreert dit op een prachtige manier.

 

Na de concerten op Terschelling gaat de Reis met de Caprice verder. Judith en Simon volgen Gert’s voetsporen en spelen in kerken die met Gert’s leven en werk verbonden zijn. Ieder concert heeft een eigen thema en overal wordt er samengewerkt met bijzondere gasten.

 

Reserveren: 06-27858769

Kaartverkoop: Boekhandel Funke – West Terschelling, Boekhandel Rosenberg – Midsland, Ben van Alles – Hoorn, of aan de zaal

Entree: 12,50

^