Reis met de Caprice in Witmarsum

Koepelkerk Witmarsum, zaterdag 12 september 2020, 16.00 uur 

Thema: Het theatrale orgel

Gastspelers: Saxofonist Chris Corstens en acteur Martin de Nooij

 

Met een veelzijdig, verhalend muziekprogramma, laten Simon, Chris, Martin en Judith horen dat het orgel veel meer is dan een instrument om psalmen mee te begeleiden in een kerkdienst. Het orgel heeft oneindig veel mogelijkheden! Er zit een heel orkest in de orgelkast verstopt en het is met zijn vele verschillende klankkleuren bij uitstek geschikt als ‘theaterinstrument’. Het kan alle fantasiegeluiden voortbrengen die je maar bedenken kunt: woeste stormen, ijle windgeluiden en stevige boot-toeters! Het kan zweven, bulderen, tangospelen en zinderen van liefde… 

In 2007 speelde Theater Compagnie Barrevoet samen met Gert de voorstelling ECHO in de Koepelkerk van Witmarsum. Nu is een deel van de cast terug om samen met de luisteraars het feest van de muziek te vieren!

 

Na het concert in Witmarsum gaat de Reis met de Caprice verder. Judith en Simon volgen Gert’s voetsporen en spelen in kerken die met Gert’s leven en werk verbonden zijn. Ieder concert heeft een eigen thema en overal wordt er samengewerkt met bijzondere gasten. 

 

De kaartverkoop wordt verzorgd door Stichting Koepelconcerten Witmarsum. Reserveren: marijkebaarda@ziggo.nl

Entree: 12,50

^