Barrevoet maakt dynamisch fysiek locatietheater. De groep woont en werkt sinds 1998 op Terschelling en speelde regelmatig op het Oerolfestival.
Daarnaast werden er een groot aantal voorstellingen en projecten gerealiseerd, die in Nederland, Duitsland, België en Polen op diverse festivals en in theaters te zien waren.
Verder realiseerde Compagnie Barrevoet onder andere Luw, een theatertournee langs windmolens, Anno Megalithico, een voorstelling rond de hunebedden in Drenthe, Echo, een tournee rond historische kerken en de theaterwandelingen Wexalia, Asteroïde TS 612, Schaduwen van de zee, Geluidspoor en Wachters.
Naast de locatieprojecten worden er zaalvoorstellingen gemaakt. De meest recente voorstelling Suite is hier een voorbeeld van. Daarnaast verzorgt de groep regelmatig workshops en cursussen, die met name gericht zijn op de jeugd en het werken op locatie.
Beeld, ritme, surrealiteit en het gebruik van de locatie vormen de kernpunten van de werkwijze van Barrevoet. Taal wordt met name gebruikt als een muzikaal element. Hierdoor zijn de voorstellingen ook voor een internationaal publiek geschikt.
De kern van de groep bestaat uit Martin de Nooij en Judith Oost. Zij vormen de artistieke leiding van Barrevoet en initiëren de projecten en voorstellingen. Afhankelijk van de aard en omvang van de projecten wordt er samengewerkt met een aantal professionele internationale gastspelers.

© Stichting Compagnie Barrevoet 2019

^