Introductie
Cursusprogramma oktober 2019 t/m februari 2020
Jeugdcultuurfonds Friesland

Barrevoet Jeugdopleiding Theatermaken

 

IMG8059

Foto: Albert Wiegman

Barrevoet organiseert theatercursussen voor kinderen en jongeren van 6 t/m. 16 jaar. Op de Jeugdopleiding leren de kinderen spelenderwijs verschillende theaterstijlen en technieken kennen, zoals improvisatie, werken met personages, clownerie, bouffons, verhalen vertellen, moderne mime, tragedie, en zelfs een vleugje Shakespeare! Daarnaast raken ze vertrouwd met alle stappen in het maakproces van een voorstelling.

Spelplezier en creativiteit staan voorop in de lessen. De deelnemers krijgen de ruimte om zelf ideeën te ontwikkelen en mee te bepalen hoe de voorstellingen eruit moeten zien. Ervaring is geen vereiste, zin om te spelen is belangrijker!

Docenten: Judith Oost en Martin de Nooij

middenIMG0045

Programma oktober 2019 t/m februari 2020

Broers en zussen!!!

Je komt ze overal tegen: in films, toneelstukken, boeken en niet te vergeten…in het dagelijks leven. Broers en zussen!!!

Vaak zorgen ze voor spannende verhalen of stevige emoties.

Met de kinderen en jongeren van de Barrevoet Jeugdopleiding maken we er een bloedstollende voorstelling over!

We werken deels met de twee groepen samen, omdat broers en zussen meestal van leeftijd verschillen en deels apart, zodat elke groep tijd en aandacht krijgt voor zijn eigen invulling van het thema.

Data: zondag 6, 13 oktober, 3, 10, 17, 24 november, 1, 8, 15 december, 5, 12, 19, 26 januari, 2 februari + een gezellige repetitiedag op 8 februari!
Plaats: Basisschool ’t JOK in Hoorn
Tijd kinderen van 8 t/m 11 jaar: 13.00 – 14.30, Prijs: 150,-
Tijd jongeren van 11 t/m 15 jaar: 13.45 – 15.45, Prijs: 190,-
Voorstellingen: 9 februari om 12.00 uur en 14.00 uur

MarianneHartKikienMoerasheks

Foto: Marianne Hart

Kerstwandeltocht

Jongeren van 14 t/m 18 jaar kunnen met de acteurs van Theater Compagnie Barrevoet meespelen in de kerstwandeltocht. Repetitiedata in overleg.

Speeldatum: 26 december 2019
Prijs: gratis

Reis met de Caprice

Ervaren jongeren van de Barrevoet jeugdopleiding kunnen meespelen in het theaterconcert ‘Reis met de Caprice’.

Deelname en repetitiedata in overleg.

Speel- en repetitieperiode: eind mei t/m eind juni 2020

Prijs: gratis

Mocht de prijs van de cursussen een probleem zijn: neem contact met ons op! Wij werken samen met het Jeugdcultuurfonds, dat voor leerlingen met een beperkt budget het cursusgeld kan betalen.

Inschrijven en informatie:

Stichting Compagnie Barrevoet,
cie.barrevoet@gmail.com
tel. 06-50286723 of 06-29135407

Dank aan basisschool 't JOK, MuziekcafŽé de Vijfpoort en Staatsbosbeheer Terschelling!

DSC0197

Foto: Marjoke Hopman

 

 

JCFlogoFriesland

“Kunst is een vriend die je nooit in de steek laat….”

Als uw kind wil toneelspelen, zingen, schilderen, dansen of een muziekinstrument wil leren bespelen, maar dat is binnen uw gezinssituatie financieel niet mogelijk, dan kunt u voor ondersteuning aankloppen bij het Jeugdcultuurfonds Friesland.
Het Jeugdcultuurfonds Friesland is actief in vrijwel alle Friese gemeenten en sinds kort ook op Terschelling. Het fonds werkt samen met Stichting Compagnie Barrevoet om zoveel mogelijk kinderen uit de doelgroep te bereiken.

In Nederland zijn er ruim 400.000 kinderen die om financiële redenen geen kunstonderwijs kunnen volgen, terwijl het juist voor deze kinderen zo belangrijk is. Het stimuleert hun creativiteit, hun sociale vaardigheden en leert hen op een andere manier naar de wereld te kijken.

Het Jeugdcultuurfonds is bestemd voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar die om financiële reden geen lid kunnen worden van een toneelclub of lessen kunnen volgen bij een muziekdocent of instelling voor actieve kunstbeoefening.

Voor informatie over de voorwaarden kunt u kijken op www.jeugdcultuurfonds.nl of www.allekinderendoenmee.nl.

 

© Stichting Compagnie Barrevoet 2019

^