LOCATIEPROJECTEN

ECHO

Een tournee rond historische kerken

Echo is een sprankelende poëtische theatervoorstelling die speciaal gemaakt is voor historische kerken. In de voorstelling gaan live-muziek, theater en beeld naadloos in elkaar over.
De kerk zelf met al zijn specifieke architectonische kenmerken staat centraal in ECHO, evenals het orgel, dat tijdens de voorstelling bespeeld wordt door concertorganist Gert Oost.

Echo is een humoristische muzikale voorstelling over herinneringen, over seizoenen en over de tijd die zijn sporen nalaat. Een beeldend verhaal over het leven zelf, over jeugd en volwassenheid, over onbevangenheid, over de herfst, over wijsheid en over de stilte van de dood.
Door de ogen van de oude koster zien we het gebouw en de mensen die er hun herinneringen hebben achtergelaten.

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds, het Cultuurfonds Bank Nederlandse Gemeenten, de Provincie Friesland en diverse Gemeenten.

Spel/Concept: Mariela Melani, Judith Oost, Martin de Nooij, Giovanni Delfino, Eindregie: Terence Roe, Live muziek en compositie: Gert Oost, Chris Corstens en spelers,
Digitale muziek: Studio C72 (Paul Cupido en Alien B) Techniek en assistentie: Carlo Magnani, Vormgeving en productie: Compagnie Barrevoet.
Wij danken alle deelnemende kerken voor hun medewerking!

LUW

Een tournee rond windmolens

In de zomers van 2003 en 2005 speelde Barrevoet LUW, een dynamische locatievoorstelling waarbij de molen centraal stond.
Barrevoet ontdekte in de molen een unieke locatie, zowel architectonisch, muzikaal als cultuurhistorisch. De groep raakte gefascineerd door het belang van de molen voor de gemeenschap en voor de geschiedenis en verdiepte zich in de relatie tussen molenaar en molen.
Ook werden er diverse legenden en spreekwoorden rondom molens bestudeerd en uiteindelijk schreef Barrevoet een eigen legende.
'Er was eens... een dag zonder wind.' Het begin van een (sur)realistisch sprookje over de gekte van de moderne tijd.
Het verhaal gaat over een molenaar die het lot in eigen hand wil nemen. Aangemoedigd door een duivelse bakker draait hij dol in zijn fantasieën over het creëren en opslaan van wind. Hij zet alles op alles om de wieken te laten draaien en verliest daarbij zijn vat op de realiteit.
Zijn knechten en dochter worden meegesleurd in zijn hopeloze en hilarische pogingen en naarmate de waanzin toeslaat worden de opdrachten steeds grilliger.
Als hij alles aan de molen geofferd heeft dat hem lief is, komen de reusachtige wieken eindelijk in beweging. Maar de tijd heeft hem ingehaald. De molen is verworden tot een object voor toeristen. Zijn eigen verhaal tot een sprookje uit het verleden.
Of was het maar een droom?

LUW is een vrolijke poëtische voorstelling, geschikt voor alle leeftijden. Er wordt gespeeld met komische extreme personages die worden vertolkt door vijf internationale professionele acteurs. De muziek is speciaal voor de voorstelling gemaakt op basis van opnames van draaiende molens. Barrevoet werkte hiervoor samen met ambient techno muzikant Paul Cupido (Studio C72).

Spel: M. de Nooij, M. Zindato, B. Pradzynska, A. Read, J. Oost; Muziek: Paul Cupido (studio C72),Lichtdesign en techniek:C. Magnani; Regie, geluidsdesign en techniek: G. Delfino;

Asteroïde TS 613

Vrij geinspireerd naar het boek ‘De kleine prins’ van Antoine de Saint-Exupéry

Speciaal voor het Oerolfestival 2001 werd er een locatievoorstelling gemaakt op basis van de theaterwandeling Asteroïde TS 612. Het verhaal van de kleine prins (Antoine de Saint-Exupéry) vormde voor beide projecten de belangrijkste inspiratiebron.

Spel/concept: Estelle Lannoy, Maud Nicolaas, Barbara Pradzynska, Judith Oost, Martin de Nooij, Adam Read, Live muziek: Estelle Lannoy, Judith Oost, Geluid: Merel Obermeijer
Ontwerp poster: Vince Antonysen, Foto poster: Marleen Swart

Nucleo

Een voorstelling over vrijheid en structuur en over de onbeholpenheid van de mens die zich een weg zoekt in de leegte

Grauwe figuren werken koortsachtig aan een adembenemend experiment.
Dan volgt er een explosie.De rook trekt op. De aarde is kaal.
In de leegte dolen nog enkele mensen rond. Zij zijn hun geheugen kwijt.
Kun je overleven zonder structuur?
Niets om op terug te vallen.
Niets om naar toe te gaan.
Een adembenemend experiment.

“All we ever wanted was everything”
(Bauhaus)

Nucleo is ontstaan als locatieproject voor het Oerolfestival 2000. Er werd gespeeld bij een zandafgraving, waar de groep in een krater tussen steile wanden, als speelvlak een patroon in het zand had gegraven. In een later stadium werd er een decor gebouwd zodat Nucleo geschikt werd om mee te reizen.

Spel/concept: Martin de Nooij, Judith Oost, Maud Nicolaas, Ruth Holstegge, Barbara Pradzynska, Regieadvies: Barbara Pradzynska, Muziek: Paul Cupido (studio C72).

Limburg Stories

Episodes uit het leven van een bijzondere familie

In de zomer 2000 maakte Compagnie Barrevoet in het kader van de fietsroute van het Limburgfestival vijf korte locatievoorstellingen.
Iedere voorstelling werd zes tot acht keer gespeeld.

Spel/concept: Martin de Nooij, Judith Oost, Ruth Holstegge, Maud Nicolaas,
Geluid: Merel Obermeijer

Hunebeddenproject Anno Megalitico

Tournee rond hunebedden

In 1999 realiseerde Barrevoet in het kader van het festival Oudheid en Magie een project rond een aantal hunebedden in Drenthe. Er werd gedurende een maand gewerkt bij verschillende hunebedden en er waren diverse openbare improvisaties te zien.
Uiteindelijk werd er met het gevonden materiaal een voorstelling gemaakt die bij het grote hunebed in Borger werd gespeeld. In de voorstelling waren elementen uit legendes en verhalen over deze magische stenen graven verwerkt.

Spel/concept: Maud Nicolaas, Martin de Nooij, Judith Oost, Ruth Holstegge
Licht: Ariane Zielonka, Jeroen van Hasselt

Overige

Compagnie Barrevoet verzorgt regelmatig locatieprojecten op maat en organiseert diverse workshops rond locatietheater.

© Stichting Compagnie Barrevoet 2015

^