THEATERWANDELINGEN

Barrevoet is de grondlegger van de theaterwandeling op Terschelling.
Dit is een twee tot drie uur durende wandeltocht door de eilander natuur, waarbij de toeschouwer wordt meegenomen in een spannend theateravontuur.
Het verhaal, de mooie beelden in het landschap en het dynamische spel van de acteurs, zorgen voor een unieke theatrale belevenis, waarbij de wandelaars gaandeweg deel uit gaan maken van het verhaal.
De wandelingen worden meestal in de herfst gepland.
De uiteenlopende weersomstandigheden: van storm tot dichte mist, van een stralende zon tot schitterende regenbogen, zorgen ervoor dat elke afzonderlijke voorstelling een eigen karakter heeft.

Naast de door Barrevoet geinitieerde wandelingen, verzorgt Barrevoet vrijwel ieder jaar een theatrale bijdrage voor de Kerstwandeltocht op Terschelling.

Wachters over het verzonken eiland Grond

Het wonderlijke verhaal over de laatste bewoners van het eiland Grond

Door de stijgende zeespiegel en een steeds sterkere stroming dreigt Grond in zee te verdwijnen. Op verordening van de regering worden de bewoners geëvacueerd. Vier inwoners weigeren het eiland te verlaten.
Wat drijft hen tot de gevaarlijke keuze om te wachten tot het water komt?
Het plichtsbesef van de vuurtorenwachter? De nieuwsgierigheid van zijn broer, de postbode en misthoornblazer? De opwinding van de journaliste, die de ramp van dichtbij wil meemaken? De besluiteloosheid van de gedichtenvrouw, wiens poëzie te sterk met het eiland vergroeid is? Of is er geen keuze, omdat de eilanders nooit zouden kunnen aarden op de vaste wal?
De Wachters moeten zien te overleven zonder contact met de buitenwereld.
Het eiland wordt kleiner. De grond verschraalt.
Gedurende hun zoektocht naar voedsel en drinkwater worden de onderlinge verhoudingen tussen de Wachters op de proef gesteld.
Het isolement vervormt hun karakters en maakt dat ze bizarre gewoontes en gedachten ontwikkelen.
Als ze tot het hoogste punt van het eiland gedreven zijn, is er misschien een laatste kans op redding.
Blijven de Wachters op Grond, of is de drang om te leven uiteindelijk sterker?

Op en rond Terschelling zijn verschillende dorpen en gehuchten in zee verdwenen en onder het zand bedolven. Zij vormen, evenals verhalen over de laatste bewoners van Schokland, een inspiratiebron voor de theaterwandeling.

Spel/concept: Barbara Pradzynska, Marcella Zindato, Judith Oost, Martin de Nooij, Muzikale gidsen: Estelle Lannoy (accordeon), Marielle Vinckenbosch (trompet), Regieadvies: Terence Roe, Vormgeving: Cie. Barrevoet, Foto Poster/flyer: Marleen Zorgdrager, Ontwerp poster/flyer: Vince Antonysen.

Veel dank aan: Vrienden en vrijwilligers van Barrevoet, Strandpaviljoen Kaap Hoorn, Groenhof Cranberry, Vloedlijn, Paviljoen De Walvis, Het New Amsterdamsch Koffijhuys, Staatsbosbeheer, Postbodes van Terschelling, Oerol, Muziekcafé de Vijfpoort en vuurtorenwachters.

Geluidspoor

Een surrealistische avonturentocht over de zeebodem

Geluidsspoor gaat over het orkestje van de Titanic, dat na het zinken van het schip een wonderbaarlijke reis maakt over de zeebodem. In de schemerzone tussen leven en dood vinden zij de overblijfselen van hun eigen levens terug, tussen de talloze wrakken waarmee de zeebodem bezaaid ligt. Geluidspoor is een hommage aan hen die niet terugkeerden van hun reizen.

Spel/concept: Barbara Pradzynska, Marcella Zindato, Carlo Magnani, Giovanni Delfino, Martin de Nooij, Judith Oost, logistiek: Carlo Magnani, Ontwerp poster: Vince Antonysen, Foto poster: Marleen Swart, met dank aan alle gidsen

Schaduwen van de zee

Een poëtische reis, gebaseerd op 'Het lied van de oude zeeman' van Samuel Tayler Coleridge

De oude zeeman verteld aan een jonge bruidegom hoe hij ooit een vloek over zichzelf afriep door een albatros te doden. Het gevolg was dat het schip met man en muis verging.

Spel/concept: Judith Oost, Martin de Nooij, Adam Read, Marcella Zindato, Barbara Pradzynska, Giovanni Delfino, logistiek: Peer Pheifer, Ontwerp poster: Vince Antonysen, Foto poster: Marleen Swart, met dank aan alle gidsen, speelmannen en huifkarbedrijf Terpstra

Asteroïde TS612

Panoramavoorstelling

Een sprookje over koning Neptunus,die besluit aan land te gaan om het leven van de mensen te ontdekken. De figuren die hij tegenkomt zijn eenzaam en leven ieder op hun eigen planeet.
Hoe meer hij ziet, hoe duidelijker het hem wordt dat niet het land, maar de zee het domein is waar hij zich thuis kan voelen.

Spel/concept: Barbara Pradzynska, Martin de Nooij, Maud Nicolaas, Judith Oost, Adam Read, Antonina Svobodova, logistiek: Peer Pheifer, Ontwerp poster: Vince Antonysen, Foto poster: Marleen Swart, met dank aan alle gidsen

Wexalia

Een meeslepend verhaal over de eerste bewoners van een eiland

Een groep drenkelingen spoelt aan op een eiland. Er volgt een spannende ontdekkingsreis, met als resultaat de definitieve vestiging van de figuren op het eiland.
Als contrathema is er het verhaal van de vrouw, die tegen beter weten in wacht op haar zeeman, die in de golven is omgekomen.

Spel/Concept: Martin de Nooij, Maud Nicolaas, Judith Oost, Tsjitske Jansen, logistiek: Peer Pheifer, Reinout van Dieren, Ontwerp poster: Vince Antonysen, Foto poster: Wilma de Hel, met dank aan alle gidsen

 

© Stichting Compagnie Barrevoet 2019

^